Vivim un partit del Nivell Iniciació, així va ser, així ho van viure nens, entrenadors i pares

Ens acostem a les instal·lacions de CF Cracks per veure el desenvolupament d'una trobada amb la nou format de partit al Nivell Iniciació, la gran novetat en aquesta temporada en les categories de futbol-8, vivim un partit de la segona jornada del grup 2 de categoria Aleví 2n any entre el Aleví C local i el Vilamarxant CF A.

Primer temps

Va començar el partit amb total normalitat com un partit tradicional, en el seu primer temps els dos equips van demostrar estar molt pareguts, amb ocasions per als dos equips, després 15 minuts de joc primer descans, empat a zero al camp, el que significava 1 gol per a cada equip, resultat real 1-1.

Tres minuts de descans va donar per a poc, refrescar-se el cap i alguna instrucció del míster, l'àrbitra asseguda trucava als jugadors per iniciar-se el segon temps dels quatre que es disputen.

Segon temps

No hi ha canvi de camp, un dels entrenadors va preguntar si no hi ha canvi de camp. Roda la pilota, segon temps, i se segueix la mateixa dinàmica que en els primers 15 minuts, molta igualtat i sense gols. Finalitza el segon temps, 0-0 en el camp, resultat en el marcador 2-2, resultat d' un partit dels d' abans 0-0.

El descans dura el mateix que en l'anterior, els nens es refresquen perquè la calor apretava, dues instruccions i de nou l'àrbitre reclama als jugadors després de tres minuts perquè tornin al terreny de joc. Ara si que hi ha canvi de camp.

Tercer temps

En aquest període l'Aleví de Cracks comença a apretar una mica més, fruit de la qual cosa van poder anotar el primer gol del partit. Finalitza el perit amb el 1-0, sent el resultat en el marcador 3-2 per als locals.

Aprofitem la tercera pausa per a comentar amb els pares del Vilamarxant CF sobre el nou format de partit, molts dubtes sobre el format, no entenen “el perquè del canvi“; “igual hi ha d'haver golejades“; “Quina és la finalitat?“; “No té sentit en aquesta categoria 4 temps, tres descansos, quan l'any que ve són infantils i van a jugar en futbol-11 dos temps de 35 minuts”.

Després de la xerrada tornem al partit, quedaven 15 minuts per jugar, amb 3-2 en el marcador (1-0 de gols reals) i amb la igualtat al camp tot podia passar en el quart període….. ¡¡¡¡tot, no!!!!!, CF Cracks no podia perdre i Vilamarxant CF no podia guanyar, 15 minuts per veure si CF Cracks guanyava o si Vilamarxant CF empatava. Tot i que els visitants marquessin dos gols el resultat seria empat.

Quart temps

A la fí, no hi va haver gols al quart període, tot i tenir tots dos equips els guardametes van fer grans parades deixant la seva porteria de nou a zero. Resultat del període 0-0, de nou un gol per a cada equip. Resultat en el marcador 4-3, resultat al camp 1-0. Tres punts per a l'Aleví C de CF Cracks, un punt per a Vilamarxant A.

Finalitzat el partit, una curiosa reflexió d'un dels pares de CF Cracks, a la classificació es premia en cas d'empat entre dos equips a l'equip menys golejat, amb la nova norma mantenir la porteria a zero gràcies a una bona actució del porter i de l'equip no obté premi ja que el resultat indica com en aquest cas 3 gols en contra.

Parlem amb els entrenadors

Aprofitem el moment de dutxa del postpartit per parlar amb el cos tècnic d'ambdós equips, per als entrenadors de Vilamarxant, pocs avantatges té el nou format, els continus parquets en el partit, els canvis, no permet que els nens mantinguin la concentració, ” arrencar, Atura, tornar a arrencar els nens es desconcentren contínuament

No veuen cap avantatge, pensen que si el motiu és evitar golejades, aquestes formen part del futbol, de la vida, “si et fiquen un dia 10-0 és tasca dels entrenadors motivar els nens a esforçar-se més en els entrenaments durant la setmana per evitar encaixar tants gols, forma part de l' aprenentatge“.

I Què pensen els nens?, somriuen els entrenadors “no ho entenen, ha acabat el partit i un jugador m'ha preguntat com hem quedat

Canviem de vestuari, parlem amb l'entrenador local, Guille tampoc és partidari d'aquest tipus de partits, molt parió, no aporta res a, personalment pensa que les golejades existeixen perquè hi ha grans diferència entre els equips, “si els equips s'inscriuen a les lligues correctament no té perquè existir grans golejades. En les dues jornades disputades els partits han estat molt igualats”.

L'entrenador de CF Cracks també pensa que en els últims períodes “saber que no vas poder perdre el partit li resta gràcia i competitivitat a aquests períodes“.

Cap de les parts veu avantatges, millores o coses positives en el nou format, ni entrenadors, ni pares, fins i tot el president de la Federació és partidari d'un format tradicional. Per què aquest canvi?, més en nens de 11 anys on l'any que ve juguen en futbol-11, passaran a l'institut i ja han de tenir una capacitat per afrontar situacions reals de la vida com que un equip és millor i t'ha ficat 10 gols.