Empat d'Espanya sub16 davant Suïssa en el primer partit del Torneig de Desenvolupament de la UEFA

La selecció espanyola sub16 va aconseguir 2 dels tres punts en joc al Torneig de Desenvolupament de la UEFA, amb el empatar 2-2 en els 90 minuts reglamentaris i aconseguir la victòria a la tanda de desempat davant Suïssa, un punt per l'empat i un altre per la victòria als penals.

Els joves jugadors de José Lana van empatar (2-2) en el seu debut al Torneig de Desenvolupament de la UEFA davant Suïssa, en remuntar en dues ocasions un marcador advers, i van acabar imposant-se en els penals (4-2), que en aquest esdeveniment dilucida l'empat atorgant dos punts a l'equip guanyador de la tanda i un al perdedor. D'aquesta manera, la selecció espanyola sub16 encapçala la taula classificatòria, a l'espera de l'altra trobada del grup entre Sèrbia i Ghana.

Espanya va jugar una trobada molt seriosa en què no va perdre la cara al partit en cap moment i en què va saber remuntar els gols rebuts. A penes transcorreguts els deu primers minuts, el l'equip suís va anotar el 1-0 per mediació de Stugra Turhan. Però els de José Lana es van mantenir ferms en el joc i van buscar amb allà l'empat, que va arribar a les botes del groguet Sergio Vinatea, el que va propiciar que el 1-1 fos el marcador al final de la primera part.

A la segona meitat, va tornar a ocórrer una cosa similar. De nou Suïssa es va avançar en el marcador i una altra vegada el combinat espanyol es va esforçar a buscar l'empat. La fortuna va somriure als espanyols, que van aconseguir el 2-2 definitiu a falta de quatre minuts per al final de la trobada. El tant el va signar el jugador de l'At. de Madrid, Óscar Bazaga.

Des dels onze metres, a la tanda de penaltis, els jugadors espanyols es van mostrar molt segurs. José Antonio Reyes, Óscar Bazaga, Daniel Àvila i La selecció comandada per David Gordo es va imposar amb tants de Pablo Reyes van anotar els quatre llançaments realitzats, mentre que a la selecció suïssa Guido Eliano i Elio Rufener es van trobar amb un mur: el guardameta del Reial Madrid Álvaro González, que va atallar els seus llançaments.

Representació valenciana

Van sortir d'inici els dos jugadors del València CF, Carlos Alós i David Otorbi, el defensa va jugar tot el partit, mentre que Otorbi va ser substituït en el minut 60 pel madridista Pol Durán.

A la segona part, va jugar el lateral granota Buba Sangare substituint el defensa del Reial Madrid Jesús Fortea. També va sortir d'inici el davanter del Villarreal CF , Sergio Vinatea, autor del primer gol espanyol. No va jugar en aquest partit el del Villarreal CF, Pablo Polo.

Fotos cortesia: Federació Suïssa

FITXA DE DADES

2 – SUÏSSA

Elia Pecora, Eman Kospo (c), Marvin Akahomen, Elio Rufener, Finn Sommer (Eliano Guido m75), Dion Cakolli (Andreij Vasovic, m.75) , Zidan Tairi (Mathuys Rau, m.46), Tugra Turhan (Agon Rexhaj, m.65), Neil Volken, Eliano Cassese (Leart Kabashi, m.46), Luca Santor (Livio Spring, m.75)

seleccionador: Francesco Gabriele

2 – ESPANYA

Álvaro González, Fortea (Buba Sangare, m.75), encarrilat durant el primer quart de partit (Jofre, m.46), Alós, Dani Avila (c) (Daniel Àvila, m.60), Javi López (Miguel Cuevas, m.84), Otorbi (Daniel Àvila, m.60), Adrián Pascual (Bazaga, m.75), Vinatea (José Antonio Reyes, m.75), Pablo Menéndez (Daniel Àvila, m.60), Iván Corralejo (La selecció comandada per David Gordo es va imposar amb tants de Pablo Reyes, m.60)

seleccionador: José Lana

1 – 0, m.10 Stugra Turhan

1 -1, m.36: Vinatea

2-1, m.71 Agon Rexhaj

2-2, m.86: Bazaga

Mladen Jakovljevic (Septemvri Sofia). Va amonestar Fortea, Jofre, Pol Durán i a Turham i Vasovic