En marxa la XXXIX edició del COTIF, dotze dies del millor futbol

Imatge ; COTIF

La edició 2023 del COTIF va començar ahir amb una cerimònia inaugural que va congregar als fidels d'una cita futbolística que cada any se supera a l'Alcúdia. Programat per començar a les set de la tarda, l'acte que va servir com a tret de sortida al campionat va discórrer sota el títol “Els fills i les filles de les estrelles”.

La cerimònia va tenir com a fil conductor l'evolució d'un poble que “mira al futur, que reviu el passat i intenta endivinar el futur“. després, alguns dels equips participants de l'edició d'enguany van desfilar per la gespa, tenint un primer contacte amb el verd.

Eliseu Gómez va ser el primer a prendre la paraula, destacant l' evolució de torneig en les seves 39 anys d'història: "Quan vam començar tot era molt diferent. Gairebé no hi havia camps o estadis als pobles i mirad on som ara. El COTIF és un torneig al qual es ve a gaudir. Us animo a fer-ho de nou”.

Amb una notable presència de públic a les grades -que no va dubtar a acudir als Arcs malgrat la calor- la cita és l'avantsala del que tothom vol veure: futbol de primer nivell. També van prendre la paraula el alcalde de l'Alcúdia, Andreu Salom; i el president de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, Salvador Gomar.

Després de la cerimònia inaugural, l'estadi de l'Alcúdia va acollir ahir els primers partits de la categoria benjamí del Torneig COTIF Promesas Istobal. Avui comença el COTIF sub-20, amb una trobada entre la Reial Madrid CF i la selecció de Mauritània a les 21:00 hores.

Comencen 13 dies de molt futbol a l'Alcudia amb el COTIF sub20 en el qual vuit equips separats en dos grups lluitaran per estar al final de diumenge 6 agost. A més dels dos equips que debuten avui seran presents al grup A, Reial Múrcia i la UD Alzira. En el grup B, tindrem al València CF, la selecció d'Aràbia Saudí, Elche CF, i la selecció A.D.H Brasil.

Semifinals del torneig femení

dijous 3 tindran lloc les semifinals femenines. A les vuit del vespre jugaran el CD Castelló i el Villarreal CF i a les 10 jugaran el Llevant UD i l'Elx CF.

A les set de la tarda es jugaran la trobada entre el tercer i quart classificat del torneig femení. La final de les noies començarà a partir de les vuit i mitja de la nit de diumenge 6 agost.

Final del COTIF sub20

Un cop decidits els encreuaments, les semifinals del sub-20 masculí tindran lloc el 4 d' agost a les nou i a les onze de la nit i el dissabte 5 d'agost es jugaran els partits que decidiran els escalafons 5è, 6º, 7º i 8è del campionat d'enguany.

I diumenge 6 de juliol arribarà la final del torneig sub-20 a les deu i mitja de la nit entre els dos equips guanyadors de les semifinals, per decidir qui substitueix la Selecció Argentina com a guanyador del Torneig

El futbol torna a regnar als Arcs aquest any.