Gandia comptarà amb un skatepark bowl en la plaça de Roís de Corella

La zona del final del passeig Germanies situada en el sector Beniopa-Passeig, concretament en la plaça Roís de Corella, comptarà amb una nova instal·lació esportiva, un skatepark bowl, una infraestructura semblant a una piscina amb rampes construïdes expressament per a patinar, ja siga amb patins, skate, escúters o BMX.

Així ho ha anunciat aquest mateix matí l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto qui ha estat acompanyat de la regidora de Gestió del Territori, Patrimoni Cultural, Agricultura i Medi Ambient, Alícia Izquierdo; Juan Montagud enginyer del projecte en representació de l’empresa Noray Enginyeria i Medi Ambient i Estudi d’arquitectura Moratal Palomino i amb Abel Segura, dissenyador i usuari de pistes de skatepark.

L’actuació compta amb un pressupost de 989.669,09€ i té un termini d’execució de 4 mesos des de l’inici de les obres. Tal com s’ha explicat, aquesta actuació està a l’espera de la concessió d’una ajuda dels Fons Next Generation destinada a la posada en marxa d’entorns saludables i que pot aconseguir els 700.000 €.

L’alcalde ha destacat que amb aquesta intervenció es passa d’una font trencada a un espai aprofitable i disfrutable al mateix temps que es dona una oferta d’oci per als joves. «Estem transformant els parcs en espais per a ser viscuts i amb aquesta actuació disposarem un espai per als joves i per als quals no ho són tant. Donem una nova opció d’oci i en aquesta línia, podem també anunciar que en breu tindrem en marxa el concurs d’idees per a la remodelació integral del parc Ausiàs March«.

SKATEPARK BOWL

El skatepark se situarà sobre les instal·lacions en desús de la font. Amb aquest projecte s’ha buscat reutilitzar en gran manera les instal·lacions existents i sempre compartint les actuacions a realitzar amb els usuaris.
El projecte quedarà definit en dues zones, una en el got superior per a un nivell de dificultat menor, i una altra en un segon got de major dimensió per a patinadors més experts. Hi haurà també un tram de transició i punts de patinatge d’iniciació, recorreguts orgànics i altres rampes menys exigents.

ACTUACIONS GENERALS EN LA PLAÇA

En la plaça s’intervindrà amb una adequació urbana i paisatgística de l’entorn que millorarà el seu atractiu i permetrà una major afluència d’usuaris. Es renovarà la passarel·la que existeix actualment, es redissenyarà la zona central de la plaça, es formaran camins i senders d’accés a les diferents àrees. S’executarà una nova zona de jocs infantils inclusius, un circuit biosaludable per a exercicis físics i de manteniment en la zona de jardí del costat Oest de la plaça, pistes de petanca, i es col·locarà mobiliari urbà nou.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor introduce tus comentarios
Por favor, introduce tu nombre aqui