L'Acadèmia VCF i la Cantera Grogueta jugaran per l'hegemonia en el futbol base valencià

Comença l'any 2023 i en breu torna la competició en el futbol base valencià, dues de les grans escoles de futbol de la Comunitat Valenciana jugaran per l'hegemonia del futbol base en aquesta segona part de la temporada.

A la temporada passada 2021/22, equips de la Acadèmia VCF i la Cantera Grogueta es van imposar en les divisions més altes de cada categoria.

Juvenil Divisió d'Honor

In la categoria juvenil el València CF dirigit per José Bargues va aconseguir el títol del Grup VII de Divisió d'Honor, amb el Llevant UD segon classificat i el Villarreal CF en tercera posició.

De moment en aquesta temporada i finalitzada la primera volta el València CF, dirigit per Paco Cuenca és líder amb quatre punts de distància sobre el juvenil del Villarreal CF , quedant el Levante UD en quarta posició a 14 punts del València CF.

Lliga Autonòmica Cadete

A la categoria cadet, el Villarreal CF va aconseguir la temporada passada el títol amb tan sols 2 punts d' avantatge sobre el Valencia CF i 5 sobre el Levante UD, en una segona fase que van jugar tan sols 10 equips.

En aquesta temporada 2022/23, també el Villarreal CF està en cap, segon classificat el Valencia CF a tan sols un punt després de l'última jornada en què es van enfrontar tots dos equips amb victòria per als blanencs. tercer, Levante UD a tan sols 3 punts del Villarreal CF.

Lliga Autonòmica Infantil

A la categoria Infantil, la temporada passada, 2021/22, el campionat va ser per al València CF, sent segon classificat Villarreal CF. Dos superequips que van arribar a l'útlima jornada invictes jugant-se el títol en l'última jornada, va vènyer el València CF dirigit per Javi Sanchis aconseguint el campionat amb 5 punts sobre el Villarreal CF i 12 sobre l'Elx CF, tercer classificat.

De moment en la present temporada, 2022/23, el València CF ha pres una petita distància sobre el Villarreal CF, 5 punts, tercer torna ser l'Elx CF i quart ja és el Llevant UD a 10 punts del València CF.

Lliga Preferent Aleví

En categoria aleví, la Copa de Campions de Preferent Aleví, l'única competició oficial on podrien haver-se enfrontat els equips del València CF i Villarreal CF, els groguets van aconseguir el títol en la final davant Lacross Babel CF en els penals, mentre que el València CF no jugo les semifinals.

aquesta temporada 2022/23 amb la creació de la nova Lliga Comunitat de categoria Aleví, en la qual jugaran 8 equips, els 2 millors classificats de cada grup de la Preferent Aleví amb tota seguretat s'enfrontaran, València CF A i Villarreal CF A estan virtualment classificats en els seus respetius grups, veurem si aconsegueixen entrar tant el CD Roda A, com el Fundació VCF A.

Així doncs en la temporada passada els dos clubs es van repartir els títols, veurem com discorre aquesta temporada.