Importants triomfs de l'València CF Fem. C i CFF Marítim a la Primera Nacional

Disputada la tretzena jornada de la Primera Nacional Grup 7, amb representació dels equips valencians. L'Elx CF es distancia al capdavant, si bé el Mislata CF es manté en els primers llocs. Aquesta setmana no va poder disputar el seu partit davant el Lorca Fem. AD.

El València Fèmines CF C es va imposar per 4-1 al SMX Athletic Club de Múrcia. En partit disputat a les instal·lacions de CF Cracks i amb el vent com a protagonista, les valencianes van vèncer tot i començar amb un gol en contra. Els gols de Marta Mascarell, Imma Ferris, Sara López i l'últim en pròpia porta de les murcianes. Amb aquesta victòria les blanquinegras es manté fora de l'descens directe.

El Discòbol La Torre AC va aconseguir una gran victòria davant el Llevant UD C, 0-4, amb gols de Cristina Martínez, Natalia Salvador, Cristina Romera i Andrea Ferrer.

Finalment, el CFF Marítim en la seva visita a l' Ciutat de Múrcia, va aconseguir els tres punts amb un final de partit trepidant, amb 4 gols en els últims 12 minuts de el partit.

A la primera part, les blaves s'avançaven en el marcador, després del llançament d'una falta per part de Claudia al minut 39.

Ja en la segona part, per mitjà d'Erika, arribava el segon de l'Marítim després del llançament d'un córner al minut 78. Als pocs minuts les locals escurçaven distàncies. Venint-dalt després del gol i aconseguint arribar amb facilitat a l'àrea rival, aconseguien l'empat al minut 89. Quan semblava que el partit quedava en taules, després d'una gran jugada de Lidia, i amb el gol de Sonia al Marítim es feia amb la victòria.

Per la seua banda, el Elche CF manté el liderat i es distancia a la part alta de la classificació a l', a l'vèncer el CD Alba Femení “B”, 0-3, a domicili. Distanciant ja en 7 punts a l' Mislata CF en 7 punts, si bé, amb un partit més que les mislateres.

València Fèmines CF “C”4 – 1Smx Athletic Club Múrcia
CD Alba Femení “B”0 – 3Elx CF SAD
CF Plaça d'Alger AlacantajornatVila-real CF SAD “B”

Sistema de competició

Per als quatre grups compostos per un nombre d'equips inferior a 16, la competició es desenvoluparà en dues fases, la primera correspon a la competició regular, amb sistema de punts i a doble volta, participant un total de 14 o 15 equips (grups 3,4, 5 i 7 tal com es reflecteix en l'Annex 2) amb un total de 26 a 28 partits distribuïts en 26 a 30 jornades.

La segona fase correspondrà a la Fase d'Ascens a Segona Divisió RFEF.

Fase d'Ascens.

Els set campions de grup juntament amb el millor segon classificat, calculat per sistema de coeficients, disputaran una fase d'ascens a Segona Divisió RFEF amb eliminatòria a doble partit.

Els aparellaments es realitzaran per sorteig pur sent l'ordre de camps el propi de l'extracció de les boles i ascendiran els 4 vencedors d'aquesta eliminatòria.

Descensos:

es produiran 35 descensos a categoria territorial, els classificats en els sis últims llocs de el grup 6, els classificats en els cinc últims llocs dels grups 1 i 2 i els classificats en els quatre últims llocs dels grups 3, 4, 5 i 7. A més, 18 baixaran els tres equips amb pitjor coeficient d'entre els dos sisens classificats de el grup 1 i 2 i els quatre cinquens classificats de el grup 3, 4, 5 i 7.