Espanya sub-17 es classifica per a l'Euro 2023 com a primera de grup

Imatge : @SEFutbol

La selecció sub-17 es classifica per a la fase final d'Hongria, com a primera de grup després de imposar-se a Alemanya (3-4), en l'últim sospir de la trobada i aconseguir així set dels nou punts possibles.

Raúl Jiménez, guardamenta del València CF, va tornar a ser titular amb els dos partits anteriors, havent encaixat 4 gols en els tres partits disputats.

Els joves jugadors de Julen Guerrero van demostrar durant els noranta minuts de la trobada que el treball, el sacrifici i la fe en el grup donen els seus fruits i que els partits han de barallar-se i lluitar-se fins al final.

Espanya es va avançar en dues ocasions i les dues en les botes del blaugrana Marc Guiu. La primera en transformar un penal que Jeltsch havia comès després d'empènyer-lo a l'àrea alemanya, en el minut 23 de la trobada. La segona al 36, quan va rebre una assistència d'Hector Fort i va aconseguir el 1-2 per a Espanya. Resultat amb el qual es va arribar al descans.

I a la segona meitat, va ser Alemanya la que va aconseguir primer empatar i més tard fins i tot avançar-se en el marcador, però malgrat això, els espanyols van seguir creient en si mateixos i van donar la volta al resultat. Després de rebre una passada de Lluc Castell, va ser el madridista Oscar Mesa qui va aconseguir l'empat a tres en el minut 76, remuntant el tant anotat per Kabar, a penes sis minuts abans.

I ja en el descompte, un gol en pròpia d'Eric Da Silva, va tancar el marcador i va donar la victòria definitiva als jugadors de Julen Guerrero que d'aquesta manera passaven a encapçalar el grup i assolien el passaport per al campionat d'Hongria, ja que passen el primer classificat dels vuit grups, més els set segons amb la millor classificació.

EQUIPPTJGIPGFGC
Espanya7321064
Alemanya63201125
Turquia4311163
Finlàndia03003214

Classificades com a primeres de grup, Sèrbia, Gales, Països Baixos, Espanya, Portugal, Irlanda, Croàcia i França, com a millors segones, Escòcia, Anglaterra, Alemanya, Polònia, Itàlia , Eslovènia i Suïssa, a més de l'amfitrion a Hongria aquestes són les 16 seleccions classificades que estaran el proper dilluns 3 d' abril en el sorteig. Seran quatre grups de quatre seleccions. Els dos primers de cada grup passaran a la fase eliminatòria.

L'Europeu servirà de classificació per a la Copa Mundial sub17 2023 a Perú. Les cinc places seran ocupades pels quatre semifinalistes, més els guanyadors d'un play-off entre els dos quarts derrotats amb el millor registre de la fase de grups.

FITXA DE DADES

3 – ALEMANYA

Schmitt, Buluit, Kabar, Jeltsch, Harchaoui, Brunner, Darvich (c) (Malanga, m.85) Hermann, Osawe (Kjell Arik Watje, m.46) Da Silva i Ndiaye (Ramnsak, m.46)

4 – ESPANYA

Raúl Jiménez, Hector Fort, Jon Martín (c), Pau Curbasi, Roberto Martín (Jorge Rajado, m.72), Javi Fernández (Lluc Castell, m.62), Peio Huestamendia (Dani Díaz, m.72), Javi Diaz, Hugo Martínez Óscar Mesa i Marc Guiu (Pau Prim, m.87)

3-4, m.93: Da Silva (pp)

Àrbitre:  Jarred Gavin Gillert (CAT). Va amonestar els alemanys Jeltsch, Winners Osawe, Brunner i els espanyols Javier Fernández, Roberto Martín, Mac Guiu, Pau Curbasi

àrbitre assistent:  James Mainwaring (CAT)

àrbitre assistent: Ürün Furkan (Allà)

quart àrbitre:  Zorbay Küçük

Partit corresponent a la tercera i última jornada del grup 4 de la ronda Elit de l'Europeu sub-17