Espanya sub20, Campiones del Món

Campeones del Mundo sub20

La Selecció espanyola Sub-20 femenina ja és història del futbol espanyol. L'equip dirigit per Pedro López s'ha imposat en una duríssima final al Japó per 3-1 i assoleix l'or per al futbol femení espanyol en una categoria inèdita fins a la data.

Triple representació valenciana entre les campiones del món, la il·licitana Asun Martínez del Valencia CF, Flama Benítez, ex del Llevant UD, que s'ha incorporat al València CF i la murciana del Llevant UD, Silvia Lloris.

També entre les campiones del món la mainada Salma Paralluelo, millor jugadora de la final, que va jugar al Villarreal CF estàs últimes temporada i jugarà les pròximes temporades al FC Barcelona.

Fiamma Benítez Campiona del Món
Fiamma Benítez Campiona del Món Imatge ; Instagram : @fiammaiannuzzi

Enllaç al resum de la final | Espanya 3 – 1 Japó

Per fi va arribar el dia.Espanya i Japó es retrobaven en una final d'unCampionat del Món Sub-20 quatre anys després. Sota la mirada d'un Estadi Nacionala reviure, els dos equips van sortir al camp entre un passadís belgalas i un cel que apujava pluja sense cessar.

Les dePedro López es van plantar bé al camp. Ja en els primers cinc minuts, es van acostar dues vegades a porta per mitjà d'una Ane Elexpuruincombustible durant tot el torneig. Precisament el primer gol del partit va partir de les botes deAne. Centre precís seu des de la dreta al desmarcament entre les centrals de Inma Gabarro que la sevillana baixa, controla i toca subtilment per batreOhba.

minut 12 de partit.Gaboom.

El Japó va intentar reposar-se del cop i va pujar les línies per pressionar la sortida de pilota espanyola i robar la possessió a les nostres. Per uns minuts, van obtenir la possessió, però va ser això, uns minuts. Seguia plorant a Sant Josep, però gols d'Espanya.

El segon va ser perSalma Paralluelo i el tercer, de penal per mà a l' àrea, també. Com s'ho mereixia! Com ha treballat per a això! Dues execucions perfectes amb la suor de la número onze d'Espanya per pujar el 3-0 al marcador al minut 27 partit. Immpressionants les nostres.

Després del tercer sarau espanyol, El Japó va prendre el control del partit iTxell Font va passar a ser la gran protagonista espanyola. Dues parades espectaculars de la guardameta van evitar que les asiàtiques retallaren distàncies abans del final del primer acte.

Només sortir dels vestidors, El Japó va retallar distàncies al marcador. Després d'uns minuts de consulta del VAR per possible fora de joc, va pujar el marcador el tant deSuzu Amano. Calia tornar a concentrar-se. Tornar a fer el nostre futbol.

Els minuts que van seguir van ser d'assetjament japonès, que buscaven el passi interior i entraven una i altra vegada fins a línia de fons. Normal les seves presses amb dos gols en contra a la final del Mundial i el temps corrent en contra seu. Les dePedro Lópezes defensaven bé ambSilvia Lloris i Ana Tejada forts a l' eix central.

Les asiàtiques van seguir empenyent, a la segona part van ser superiors en atac, però les nostres van demostrar que per guanyar un Campionat del Món també cal saber defensar. I la nostra saga ho va fer de matrícula.

Arribat el pit final, alegria desatesa, nervis fora i celebració per tot arreu.