Espanya sub19 revalida el títol de Campiones d'Europa

Victòria de la Selecció sub-19 femenina en una renyida final davantAlemanya amb resultat de 0-0 (3-2 a la tanda de penaltis). Les teutones van proposar un partit difícil que les nostres van ser capaces de dominar. Menció especial per aSonia Bermúdez, que va aixecar el trofeu en el seu primer gran torneig com a seleccionadora. És el cinquè títol en la història del combinat espanyol.

La batalla va ser àrdua des del pitxitxi inicial. Ambdós conjunts van començar el partit molt ben plantats i amb la idea de dominar al contrari. Les regnes del partit van anar tornant del costat espanyol al costat germano, gaudint ambdues esquadres d' ocasions per obrir el marcador. No obstant això, després d'una primera part molt competida, es va arribar al temps de descans amb tot per decidir.

Després del pas per vestidors, Alemanya va ficar una marxa més al ritme del partit. L'equip de Kathrin Peter va posar les coses difícils trepitgint-li la pilota a Espanya i va tenir clars acostaments que va atallar va baixar pals Txell Font. Afortunadament, el combinat nacional va saber resistir aquesta envestida i es va ficar de ple en el partit a través de la possessió de pilota, tot i que la batalla estava lluny d'acabar.

El punt negatiu de la final el va posar lalesió de Wifi. L'andalusa, pocs minuts després d'incorporar-se al terreny de joc va haver de sortir en llitera a causa d'una desafortunada acció en què pugnava la bola amb Janzen.

Al final dels 90 minuts reglamentaris es va arribar amb empat a zero. No obstant això, instants abans del pit de la col·legiada, Corralsva tenir a les seves botes l'ocasió més clara de la final. La futbolista balear se'n va anar com una bala cap a l'àrea rival i la seva subtil definició va acabar repel·lida per la fusta.

La pròrroga va portar més nervis i imprecisions per tots dos conjunts per por a perdre la trobada per un error. Ho va intentar Espanya fins al final, però l'Europeu es decidiria a la tanda de penal.

I de la mateixa manera que va ocórrer en semifinals, Txell es va erigir com l'heroïna. Olaya, Silvia Lloris i Erika González van anotar els seus tants i la guardameta Txell Font va desbaratar les ocasions de Diehm (amb ajuda del pal) i Bartz. En el llançament decisiu, Deutsch l'enxampava fora i les espanyoles aixecaven els braços.

Final més que feliç per a les nostres, que amb aquesta victòria culminen la gesta de guanyar dos Europeus consecutius i afegeixen el cinquè a les vitrines de la Ciutat del Futbol. Les més veteranes d'aquesta generació de grans futbolistes s'acomiaden de la Selecció sub-19 sent doble campiones d'Europa i campiones del món.

Representació valenciana entre les campiones

Dues valencianes Fiamma del València CF i Estela Carbonell del Llevant UD, a més de les grates Silvia Lloris i Érika González, van participar en la final i van ajudar la selecció a aconseguir el campionat.

Tant diu, com Silvia Lloris, ja van ser campiones del món sub20 el passat estiu a Costa Rica