Espanya sub19 no aconsegueix passar a la final de l'Euro 2023

Imatge : @SEFutbol

Un gol d'Itàlia al 85′ tanca les portes de la final a la Selecció Espanyola

Espanya i Itàlia es veien les cares en semifinals. El Campionat d'Europa sub-19 ens va brindarun dels millors partits que es pot veure avui dia a nivell mundial. Dues potències europees i mundials davant d'una plaça a la gran final de diumenge.

Després d'uns primers minuts de tempteig, Espanya va disposar de la primera ocasió entre els tres pals del partit.Ilias Akhomach començaria aviat amb les seves diablures. Una falta sobre l'10’ després d'una jugada individual, seria servida pel mateix Ilias en forma de tir a porta, però no aconseguiria batre la meta de Mastrantonio.Itàlia respondria amb una gran ocasió de Pio Esposito que es toparia amb els reflexos felins de Bruno. Paradó del porter espanyol per manar la pilota a córner. Després d'aquesta ocasió italiana, Espanya es faria amb la pilota i s'acostaria amb perill a la meta rival.

Itàlia va tornar a gaudir d'una nova ocasió de perill, de nou al cap de Pio Esposito, però el seu testarazo tornaria a topar-se amb els guants de Bruno Iribarne. El porter altempordanès tornaria a aparèixer uns minuts més tard per blocar un xut d'Alessandro Dellavalle. Després d'uns minuts de domini italià, la pilota tornaria a tenyir-se de vermell.

Espanya va disposar de gran part del control del joc en el segon tram de la primera part, però les ocasions no acabaven de concretar-se per als nostres. El conjunt italià tornaria a gaudir d'una ocasió clara, peròentre Bruno i el pal van impedir el gol de Pisilli en el minut 37. El marcador no es mouria abans del descans iel partit va marxar 0-0 a vestidors.

Després del descans, els nostres van sortir de nou a pel partit. En el primer minut de la segona part, un xut des de fora de l'àrea d'Àlex Valle va marxar a prop del pal de la porteria de Mastrantonio.Itàlia s'avançaria en el marcador amb gol de Vignato en el minut 52. Espanya va respondre aviat amb un dispar de Víctor Barberá, però el seu dispar va ser repel·lit per Mastrantonio.

A la següent arribaria el premi. Al minut 58,Víctor Barberà rep una pilota de César Palacios a la cantonada de l'àrea i el creua al fons de la xarxa superant l'estirada de Mastrantonio. El partit tornava a estar en taules. Itàlia gaudiria d'una nova ocasió al 64′, però el cop de Pisilli va tornar a topar-se amb Bruno i el llacet. Minuts més tard, Pisilli tornaria a avançar Itàlia.

Espanya es va fer amb la pilota i no va deixar d'intentar-ho, però Itàlia estava ben replegada i sortia a la contra amb molt perill. Al minut 74, el valencià Yarek aprofitava una pilota solta dins de l'àrea per igualar de nou el partit.

A falta de cinc minuts, Itàlia s'avançaria de nou amb un gol de Luca Lipani a la sortida d'un córner. Espanya ho intentaria fins al final, però el marcador no tornaria a moure's.