Debut de Ian Romero amb Espanya sub15

Imatge : Instagram @pedrir10

La selecció sub-15 va aconseguir l'empat gràcies al tant anotat per Alejandro Mora i posteriorment es va imposar a la tanda de penal. (4-5), que s'efectua per a possibles desempats en la calsifiacció final del torneig.

Els joves jugadors que entrena José Lana debutaven davant l'equip amfitrió en el torneig de Desenvolupament de la UEFA, en un quadrangular en el qual també participen les seleccions de Xipre i la República d'Irlanda.

Va debutar el jugador del Cadet del Fundació VCF, Ian Romero, amb la selecció espanyola sub15 sortint a la segona part, en el minut 71. Ian juga com a central sord i es va incorporar aquest estiu a l'Acadèmia VCF procedent de l' Infantil A del Nàstic de Tarragona.

Croàcia es va avançar en el marcador, al fil de la mitja hora, però malgrat això, la selecció espanyola va seguir amb el seu joc i no va tenir problemes a seguir creient en si mateixa, malgrat anar per sota a l'erolectrònic. Amb aquest 1-0 es va arribar al descans.

A la represa, José Lana va fer alguns canvis i la selecció va continuar buscant el tant de la igualada que va tardar a arribar, però que a la postre significaria l'empat en el marcador final. Alejandro Mora, que havia sortit al minut 57 de la trobada, va anotar els 70 minuts el definitiu 1-1 per a Espanya.

La tanda des del punt de penal, que marca el regalament del torneig, per resoldre possibles empats en la calsificació final del mateix, es va resoldre amb la victòria de la sub-15 espanyola que va anotar els seus cinc llançaments des dels onze metres, per tan sols quatre dels croats.

En l'altra trobada de la jornada, la República d'Irlanda va vèncer 2-1 al seu homonima de Xipre i encapçala la classificació del torneig. Demà divendres, Espanya s'enfrontarà precisament a la selecció irlandesa, a partir de les 11.00 del matí, a l'estadi Velika Gorica.

FITXA DE DADES

1 – CROÀCIA

Matej Grahovac, Tin Bojadzija, Luka Bura, Drazen Jaman, Petar Kostelac, Leon Liovic (Niko Horvat, m.41), Lukas Múrcia, Karlo Pajsar, Luka Petrovic, Pavle Smiljanic i Roko Vojvodic (c) (Nikola Radnic, m.41)

1 – ESPANYA

Iker Rodriguez, Adrián Martínez (Guillermo Fernández, m.57), Saul Fernández (Ian Romero, m.71), Madou Múrcia, Víctor García (Pedro Fernández, m.57), Ruben Lidueña (Gabriel Municio, m.57), Antonio Fernández (Jose Luis Saez, m.61), Álvaro Lezcano, Pedro Rodríguez (Nico Fernández, m.71), Adrián Pérez i Igor Oyono (Juan Vacas, m.46)

1 – 0, m.30: Drazen Jaman

1-1, m.20: Alejandro Mora

Àrbitre: Mario Stanic (CRO)

Àbitres assistents: Antonio Kokot (CRO) i Matej Mrkoci (CRO)

quart àrbitre: Petar Bosnjak (CRO)

Primera Jornada del torneig de desenvolupament de la UEFA, en la categoria sub-15