A la Selecció sub17 Valenta se li escapa un 3-0 en els últims 10 minuts de partit

Deu minuts que trigaran a oblidar totes les jugadores que estiguen sobre el Salva Sevilla de Berja, en aquesta segona jornada delCampeonato Nacional de Selecciones Autonómicas .

La  Selecció Valenciana Valenta sub17va caure davantCatalunya de manera cruel, en una d' aquestes situacions que es donen en el futbol de cop.

El hat-trick deLucía Romero (7′, 47′ i 52′) va quedar en res quan, a partir del minut 83,Catalunya es va posar en modeManchester United 1999 per marcar quatre gols en deu minuts.

Cèlia Segura(83′ i 89′), Daniela Martínez(90+1′) i Noa (90+3′), aquest últim en l'última jugada del partit, van remuntar la trobada de manera brillant i van esborrar tot el bon futbol que havia mostrat la Selecció Valenciana durant la resta de la trobada. Aquesta vegada va tocar ser elBayern de Munic en 1999.

Demà, la sub17 disputarà l'última trobada davantpaís, en el qual pràcticament està ja sense opcions de passar a semifinals delCNSA.

FITXA DE DADES

Catalunya sub17 (4): Rocío Romano, Laia Abdón, Carla Julià (Sol Taboada, m.68), Lorena Cubo (Clara Serrajordi, m.58), Noa Ortega, Ainoa Gómez (Maria Llorella, m.85), Cèlia Segura, Aisha Gil, Daniela Martínez, Valentina Fernández (Aitana Fernández, m.58), Andrea Cano (Natalia Escot, m.58).

Selecció Valenta sub17 (3): Anna Álvarez, Maria, Laia Alepuz, ànima Velasco, clara, Gonzi, Marta Ibáñez (Marta Muñoz, m. 56), Lucía Romero (Alba, m. 84), Ainhoa ​​Alguacil (Fructuós, m. 66), Escoms (Lucía García, m. 84) i Laia Pastor (Mireia, M. 66). 9 i 5 escoms i pandfi

Gols: 0-1 (Lucía Romero, m.7); 0-2 (Lucía Romero, m.47); 0-3 (Lucía Romero, m.52); 1-3 (Cèlia Segura, m.83); 2-3 (Cèlia Segura, m.89); 3-3 (Daniela Martínez, m.90 + 1); 4-3 (Noa, m.90 + 3)

àrbitres: Herminia Delgado, Ana Pulido i María Andrea López del Comitè d'Andalusia. Quarta àrbitra, Gènesi Suárez. Van amonestar Noa i Marta Cubí (seleccionadora) per Catalunya.

Boníssima primera meitat

Malgrat el resultat final, cal separar la trobada en dos trossos.

En el primer d'ells, el que va tenir lloc des de l'inici fins al minut 83, la Selecció va poder demostrar dues coses: una, que el dia anterior contraMadrid la intensitat de l'equip no va ser l'adequada; de, que la Selecció Valentaestava de tornada i que les catalanes haurien de córrer molt per treure alguna cosa.

Intensitat i anticipació. Frescura. I el triangleEscoms-Ainhoa-Lucía Romero es va encarregar de la resta. La clau era jugar com a equip i intenses.

Anna ÁlvarezAlma i  Laia Alepuz van estar molt ficades en el partit des del principi i van empènyer cap endavant la resta.Gonzi i Marta Ibáñez, més arraconades. Les bandes, incisives ambMaria i clara. I el suport deLaia Pastor al triangle d' or, imprescindible.

Amb aquests ingredients, el gol no va trigar a arribar. Només 7 minuts. 'Luci Pandi'rep una passada de les centrals, l'acomoda amb el pit, es dona la volta, la central persegueix la seva ombra i creua davant la sortida de la portera catalana. Un a zero.

El partit de la Comunitat Valenciana era encara millor tenint en compte l'entitat del rival. Contra aquest mateix equip van perdre en laprimera Fase per quatre gols a zero. Més mèrit encara.

Al final va venir el drama

Les jugadores de Ali Moreno no es van conformar amb el resultat a la tornada del vestidor. De nou, com succeís a l'inici de la trobada, el començament va ser engrescador.

En un vist i no vist, en cinc minuts, Lucía ja portava tres gols en el seu compte. primer, amb un gol després d'una errada en sortida de la central catalana, que va aprofitar per marcar a porta buida. I el segon, un vambàs imparable i creuat. ImparablePandi.

Lucía abraça Clara després del segon gol de la Selecció.

Aquest tarambanazo va deixar noquejades les catalanes. Però com a gran equip que són, van tirar d'amor propi i van aconseguir que canviés la dinàmica del partit.

Es van aprofitar de l'estómac saciat i del cansament de les deAli Moreno i van començar a tenir la pilota i a acostar-se a la meta deAnna.

La seleccionadora va reforçar el centre del camp, però les catalanes cada vegada estaven més a prop.

I va arribar l'altre partit, el que es va jugar a partir del minut 83. Amb el primer gol deCèlia Segura, les cames valencianes van començar a tremolar. Incomprensiblement, es va percebre com si es veiessin fora quan en realitatCatalunya havia de fer encara tres gols més.

Les arribades es van succeir, una rere l'altra. I van caure els gols, un rere l' altre.

Contràriament al que es pugui pensar, el d'avui no és un dia per oblidar, sinó un dia per recordar. Això forma part del procés d'aprenentatge d'aquestes jugadores. Això ho hauran de tenir molt en compte en experiències futures.

Ara, més que mai, l'equip s'ha d'unir i aprofitar la inèrcia d'aquest cop per aparèixer la temporada que ve amb força.