Set campions de la categoria aleví de Basket a les Finals 2022/23 disputades aquest cap de setmana a Cullera

Cullera, seu FBCV 2022-2023, ha albergat aquest dissabte les Finals en categoria Aleví. València Basket ha aconseguit el títol en Aleví Autonòmic tant en masculí com en femení; a Aleví Preferent, victòries de El Pilar C i Podoactiva A&A EB Vila real; a Aleví 1a Zonal s'han proclamat campions Acadèmia Petraher i Giticsa UBF Torrent; i a Aleví Masculí 2a Zonal el trofeu se l'ha emportat Jesuïtes.

Aquests set equips són per tant els grans triomfadors de la temporada en categoria Aleví després d'imposar-se en unes finals que s'han pogut seguir també en directe a través del Canal YouTube de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana (FBCV).

Aleví Masculí Autonòmic

Valencia Basket 75 -53 Yomee Godella
MVP: Alejandro Gallach (Yomee Godella)

A penes quatre punts amunt per a València Basket al descans, el que deixava la final amb tot per decidir per a la segona meitat. Però llavors, els jugadors entrenats per Paco Pardo van posar una marxa més al partit i amb un parcial de 18-2 van deixar encarrilada una victòria que es confirmaria amb el pas dels minuts.

Aleví Femení Autonòmic

Valencia Basket 75 -58 EMB Godella
MVP: Anastasia Lishchuk (Valencia Basket)

EMB Godella va tindre una bona entrada a pista i va començar el joc en els dos primers períodes. Però llavors va arribar la reacció de València Basket, que amb un parcial de 17-3 en el tercer quart va aconseguir anar-se'n al descans amb una renda de 9 punts. Les jugadores de Godella van saber frenar aquesta empenta del rival en la segona meitat, però sense aconseguir retallar distàncies, de manera que València Basket només va haver d'aguantar aquesta petita renda fins a acabar amb les opcions godellenques.

Aleví Masculí Preferent

NB Torrent57 -59 Podoactiva A&A EB Vila real
MVP: Gorka García (Podoactiva A&A EB Vila real)

Amb +1 a favor de Podoactiva A&A EB Vila real es va entrar al darrer quart. Es convertia així en la final més igualada de totes les que ha viscut Cullera en aquesta jornada, i una trobada així de vibrant no podia tenir un últim quart diferent. Màxima tensió en 8 minuts emocionants que van acabar decantant la balança en favor del conjunt castellonenc.

Aleví Femení Preferent

El Pilar C59 -39 CD Paidos Denia
MVP: Mónica Rubio (El Pilar C)

La defensa del tercer període a càrrec del Pilar va resultar decisiva en el desenvolupament del xoc. Fins aquell moment, molta igualtat entre ambdós equips. Però aquesta solidesa enrere de les jugadores del Pilar va aconseguir atacarar l'atac del CD Paidos Denia, deixant l'equip sense anotar en aquest quart i permetent així l'enlairament del Pilar cap a la victòria.

Aleví Masculí 1a Zonal

EMBA40 -66 Acadèmia Petraher
MVP: Pol Palao (Acadèmia Petraher)

Després de dos primers períodes de provar sensacions i amb molta igualtat a la pista, Acadèmia Petraher es va fer amb les regnes de la trobada. Va entrar a la segona part amb avantatge i en aquests compassos inicials va acabar de sentenciar una victòria que culminaria amb el resultat final de 40-60.

Aleví Femení 1a Zonal

Giticsa UBF Torrent50 -32 Caixa Popular CB Tavernes
MVP: Blanca González (Giticsa UBF Torrent)
Un parcial de 12-2 en el tercer període va llançar el Giticsa UBF Torrent cap a la victòria. Aquest avantatge just abans del descans va donar ales a les torrentines, que van mantenir aquesta tensió a la represa del xoc per refer el seu triomf a Aleví Femení 1a Zonal.

Aleví Masculí 2a Zonal

EMB Godella33 -62 Jesuïtes
MVP: Nicolás Selma (Jesuïtes)

A la primera meitat, Jesuïtes ja havia intentat marxar al marcador, però EMB Godella va reaccionar a temps i es va arribar al descans amb empat a 21. No obstant això, a la segona part el nou intent de Jesuïtes sí que va donar els seus fruits aquesta vegada, aconseguint trencar la trobada abans d'entrar a un últim període en què tot estava ja decidit.