Clubs de Cataluña pendiente de la paralización del fútbol base y no profesional

Los clubs de fútbol base y no profesional de Cataluña se mantienen a las espera, en una situación similar a la propuesta hace unos días por parte de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana, de una confirmación oficial por parte del PROCICAT (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya) de si se procede de manera oficial a una suspensión de 15 días de las competiciones, a partir del próximo fin de semana 17 y 18 de octubre, con objeto de reducir la movilidad entre poblaciones ante el crecimientos de las infecciones causadas por la COVID19.

La propuesta suspenderá las competiciones, permitiendo hacer los entrenamientos con total normalidad y aplicando las medidas y protocolos de seguridad establecidos.

Esta decisión, que todavía tendrá que validar un juzgado, según el Diari Més, no afectaría los entrenamientos, ni los usuarios de las instalaciones deportivas ni de los gimnasios, y hará posponer competiciones federadas, escolares o privadas de cualquier categoría en el ámbito catalán. Estas competiciones ya previstas se tendrán que recolocar en el calendario

COMUNICADO FEDERACIÓ CATALANA DE FUTBOL

La Federació Catalana de Futbol ha mantingut aquest dimarts una reunió conjunta amb la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i representants de la resta de federacions esportives catalanes, per conèixer les línies d’actuació del PROCICAT envers l’esport federat català, en funció de l’evolució de la pandèmia en l’àmbit general del territori.

Durant la jornada, s’ha conegut la proposta del PROCICAT d’aturar, a tot Catalunya, les competicions d’àmbit federat no professional, d’esport territorial i base, durant quinze dies a partir del pròxim cap de setmana del 17 i 18 d’octubre, atenent al criteri principal de reduir la mobilitat entre poblacions i regions davant del creixement d’infeccions per la Covid-19.

Aquestes mesures no afectarien l’esport professional, ni les competicions d’àmbit estatal o internacional. Tanmateix, els entrenaments es podrien seguir fent amb normalitat i aplicant les mesures i protocols de seguretat establerts.

L’FCF, que ha estat representada en la reunió per part del president, Joan Soteras, i el secretari general, Oriol Camacho, ha realitzat una defensa de l’esport federat i la baixa tassa d’afectació de la pandèmia en l’arrencada de les competicions del futbol i futbol sala català, tal com demostren les estadístiques.

Més de 17.500 partits des de l’1 de setembre

Atenent a les dades, la incidència global d’ajornaments en motiu de la Covid-19 ha estat molt petita i la Covid-19 no ha resultat un impediment per la disputa de partits. De fet, la Federació Catalana de Futbol ha organitzat i autoritzat més de 17.500 partits des de l’inici de la temporada 2020-2021, el passat dia 1 de setembre, entre amistosos i oficials.

Amb l’arrencada de les competicions de lliga, que es va produir el cap de setmana del 3 i 4 d’octubre, s’han disputat un total de 1.071 partits oficials dels 1.134 programats, amb l’ajornament d’un total de 63 partits. Això significa que  la incidència d’ajornaments a causa de la Covid-19 ha estat de només un  5,5% en les dues primeres jornades de campionat a Catalunya.

Aquests ajornaments s’han produït seguint el protocol establert per l’FCF, en què es notifiquen els casos positius a través d’un aplicatiu informàtic, i es comuniquen els contactes estrets del federat o federada. Aquest comunicat el rep el comitè mèdic de l’FCF, format per un equip de tres professionals, els quals contacten amb els responsables del compliment de protocol del club i adopten les mesures convenients de conformitat amb les indicacions de les autoritats sanitàries.

Malgrat això, la Federació, seguint la línia dels darrers mesos, continuarà atenent les recomanacions i decisions aprovades pel PROCICAT, en benefici de preservar la salut global de la població i adoptar les mesures oportunes per frenar el repunt de contagis.

Tot i que fins al moment no s’ha rebut cap comunicat oficial amb l’anunci concret de mesures, en cas de produir-se l’FCF procedirà a notificar a clubs, federats i federades l’afectació que tindrà sobre la competició, i la forma com es recuperaran les jornades en el calendari, tan bon punt es reprengui l’activitat.

Agraïment a clubs i federats

La Federació Catalana de Futbol vol fer un agraïment públic a clubs, federats i federades, així com  a tota la comunitat del futbol i futbol sala català pel seu compromís en el compliment del protocol i el comportament responsable mostrat fins al moment en el desenvolupament dels partits i entrenaments.

Alhora, davant la possible aturada de la competició, l’FCF vol remarcar que es fa més necessari que mai continuar amb aquest grau d’exigència, per poder retornar a l’activitat federada en un termini màxim de quinze dies, i garantir la normalitat de la pràctica esportiva a Catalunya.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor introduce tus comentarios
Por favor, introduce tu nombre aqui