Històrica eliminatòria per a Alboraya UD i Alzira UD

Javier Andrés / Alboraia

Històric el partit que es va viure ahir a l'Estadi Municipal Francisco Cardona de Alboraya. S'enfrontaven a setzens de final de la Copa del Rei Juvenil el
Alboraya UD i l'UD Alzira, els dos equips debutants a la competició.

El partit es va disputar al camp de l'equip millor classificat de la lliga, sent els
aparellaments per proximitat geogràfica. El partit va caure del costat de l'equip local, que va haver d'arribar fins a la tanda de penals perquè fos l'atzar o la intuïció el
que determinarà el vencedor de l'eliminatòria
.

Primer partit de la història de l'Alboraia a Copa del Rei. Les grades es van omplir
de gent malgrat el gèlid fred que feia al camp. Els jugadors de l'escola
van reunir per recolzar l'equip i animar des dels seients amb bombos i càntics. La grada visitante también se llenó de aficionados que vinieron desde Alzira. Ningú volia
perdre's el partit.

El matx va començar amb algun acostament que un altre per part dels dos equips, però sense arribar a generar mal al rival. Tots dos equips es van mostrar respecte des de
el principi del partit
i van ser poques les oportunitats clares d'avançar-se al
marcador. El partido llegó al descanso sin goles y con el miedo de no cometer errores en la segunda parte.

A poc a poc, tots dos equips van començar a recular i a no voler perdre el partit. El matx va arribar a la pròrroga amb el mateix resultat que va començar. El nerviosisme es
palpaba en el terreno de juego mientras que los minutos transcurrían y cada vez se acercaba más la tanda de penaltis. L'entrenador de l'Alboraia UD va fer un canvi de porters al minut 120, canvi que més tard faria vèncer l'equip xufer.

L'alegria va esclatar al camp en veure com el porter de l'Alboraia UD parava el penal decisiu i accedien a la següent ronda de la Copa del Rei Juvenil per 4-2. Va ser l'autèntic heroi de la vesprada, gràcies al seu entrenador. Tota la grada va envair el camp per celebrar amb els jugadors la victòria.

«Primer partit de la història de l'Alboraia a Copa i un ambient que no esperava.
Ha estat inoblidable
», va comentar Sergio Romero, delegat de l'Alboraia UD, en acabar
el partit. El cuerpo técnico se sintió muy orgulloso del trabajo que hicieron sus jugadores, que ara esperen a conèixer el proper rival de Copa del Rei. «Para nosotros es un orgullo vivir esto al ser un equipo humilde», va afegir Sergio.

La victoria del Alboraya UD es el resultado del trabajo que llevan haciendo desde el inicio de la temporada. Se marcaron el objetivo de permanecer en División de Honor Juvenil y ahora están en octavos de final de la Copa del Rey. «El trabajo ha sido muy serio y al nivel de la exigencia que se nos marca. Hay que saber competir con esta presión, que és més gran de la que estem acostumats», va dir Sergio Martínez, jugador del Alboraya UD.

El partit es va haver de definir a la tanda de penals. A priori, el factor sort és el que més abunda en aquests casos. Però, no es pot passar per alt el canvi de porters que va fer l'Alboraia UD. «Hem estat practicant penals tota la setmana», va afegir Sergio Martínez. El 10 de l'Alboraia va anotar el primer penal de la tanda i va declarar que se sent molt orgullós d'estar entre els 16 millors equips de juvenil d'Espanya.

L'altra cara de la moneda se la va emportar la UD Alzira. Van estar molt poc d'aconseguir el triomf. El jugador de la UD Alzira Alejandro Pérez va comentar que per a ells ser aquí ja era un premi. A la fí, l'atzar va haver de determinar el resultat i l'equip visitant no va poder aconseguir la classificació. «A nivell col·lectiu no ha estat el nostre millor partit, però hem sabut patir i aguantar», va afegir el jugador de la UD Alzira.

L'Alboraia UD disputarà la propera ronda de Copa del Rei el cap de setmana del 27